Jump to content

Photo

Skyrim Crashing Upon Fast Travel?


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
demonic790

demonic790

    Journeyman

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
Can somebody please help me! I'm getting very aggravated...

After installing, "Performance and bugfix ENBSeries 092 Patch 5" (http://skyrimnexus.c...file.php?id=953) and replacing it with my original file, I started the game and it took away my FXAA mod. So I uninstalled, deleted the files, and replaced them with my old files. Now my game crashes every single time I go to fast travel. What the hell...

Does anybody have a solution?

-Demonic

#2
Dan3345

Dan3345

    God of the Lemmings

  • Supporter
  • PipPipPipPip
  • 1,845 posts

Can somebody please help me! I'm getting very aggravated...

After installing, "Performance and bugfix ENBSeries 092 Patch 5" (http://skyrimnexus.c...file.php?id=953) and replacing it with my original file, I started the game and it took away my FXAA mod. So I uninstalled, deleted the files, and replaced them with my old files. Now my game crashes every single time I go to fast travel. What the hell...

Does anybody have a solution?

-Demonic


Im having this problem now as well.. I have no mods, so i thought it was the .ini changes I made, so i deleted all the ini's and had the game generates new ones and now even after all that the game still crashes on fast travel. It also appears to crash at random intervals just by wandering around outside.

#3
dartmaul15

dartmaul15

    Old hand

  • Members
  • PipPipPip
  • 928 posts
same as i have. except that i have an other problem. walls and items tend to disappear, but still remain solid. i also have he "common" problem of items becoming bright pink.
i ctd approximately every 15 minute when not counting fast travel.

my rig should "own" skyrim.
(got a ATI radeon hd 5870 graphics card, 4 gb ram and amd atlon X4 635 2,9 ghz processor. 32 bit windows 7. all overclocked)

i think i know one possible thing.
it might be a problem with the graphics card. mostly since i only run at around 40-50 fps (without Vsync) at high settings (with FXAA on). i got all my drivers updated, so i think that Skyrim, and the ati radeon hd 58XX series conflict :wallbash:

if anyone got a fix, please post it.

#4
PowderdToastMan

PowderdToastMan

    Official eHarmony photo

  • Premium Member
  • 579 posts
If some of your textures are bright pink then you DL'd it from steam and some of the files were corrupted. Verify your cache with steam and it should fix it.

As far as these ini problems....

Go to your save games folder and remove EVERYTHING in there to a temporary folder on your desktop. Start a new game and save. A new vanilla ini file will have been created in your save games folder. Find the save games you want from your temp folder and place them back in your save games folder.

This should fix the problem.

If it does not, then something you changed affected your actual save game and the save is corrupted. But those things are very rare.

*edit

After doing the above, to see if it is a corrupted save game, fast travel with your new save and see if it works.

#5
gundamboy

gundamboy

    Journeyman

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

If some of your textures are bright pink then you DL'd it from steam and some of the files were corrupted. Verify your cache with steam and it should fix it.

As far as these ini problems....

Go to your save games folder and remove EVERYTHING in there to a temporary folder on your desktop. Start a new game and save. A new vanilla ini file will have been created in your save games folder. Find the save games you want from your temp folder and place them back in your save games folder.

This should fix the problem.

If it does not, then something you changed affected your actual save game and the save is corrupted. But those things are very rare.

*edit

After doing the above, to see if it is a corrupted save game, fast travel with your new save and see if it works.


Dude,

THANK YOU SO MUCH.

I thought I would never get to play my save file again.

<3

It worked after removing my save files, starting up a new game up till race menu.

Then I dragged my files back in like you said, loaded up the problem save. Fast travelled and voila, magic!

:) thank you

#6
mrenglish22

mrenglish22

    Stranger

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Figured I'd try posting in this thread, but don't expect a response.

 

Tried the suggested fix, but it didn't solve my problem. I cannot quick travel, but I can use the coc console command and it won't crash.



#7
rememberlexo

rememberlexo

    Stranger

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

I did what  PowderdToastMan said, but it still crashing, but i can fast travell with the new save,what can i do?



#8
Lanessar

Lanessar

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 60 posts

Basically, from what he's stated, it's a corrupted save and there's no fixing it at that point. Start a new game.



#9
liamthom

liamthom

    Newbie

  • Banned
  • Pip
  • 15 posts

I did what  PowderdToastMan said, but it still crashing, but i can fast travell with the new save,what can i do?

do you have mods that you removed?



#10
CenturyChild85

CenturyChild85

    Newbie

  • Supporter
  • Pip
  • 14 posts

 

I did what  PowderdToastMan said, but it still crashing, but i can fast travell with the new save,what can i do?

do you have mods that you removed?

 

I had the same issue, new game working good and "old" one CTD on fast travels. I followed PowderToastMan instructions, but I discovered that my issue was the corrupted save file. Since it was an autosave, I then loaded the last quicksave I had made and BINGO! The issue was within the autosave, probably the game did a mistake or two in the creation of the file. Try to load a previous save, it should work!






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Page loaded in: 0.963 seconds