Jump to content

Photo

_1.Nif Not Detected

outfit studio

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
Prototype458

Prototype458

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

i have a problem while converting meshes using outfit studio

 

i am currently fixing immersive armors to fit my own cbbe preset and make it skin tight and while armor, boots and gloves just morph fine even if some need their coordinates fixed

it isn't the same for the scarf _0 and _1 files i converted them like all the other morphs with a reference body and conforming all just to find out in-game that the _1.nif is not being used if weight is 1.00

 

my temporary solution now is to use the _1.nif for _0.nif but you can guess it isn't the best fix for when the weight is low

 

i checked the esp and while I'm not familiar with making esp files yet there was no difference in how male and female assets were loaded between them compared to how the scarf was loaded the male asset was always loaded by _0.nif while the female asset was always loaded by _1.nif which again i can't tell if that's the correct way of doing that as i would have thought you had to assign both files instead of just 1

 

note : the original scarf from the mod is broken aswel and has major clipping problems when male weight slider is 1.00 so it's not something i caused by editing

 

is there any way to correct this to fix it for morphing?



#2
Hanaisse

Hanaisse

    Old hand

  • Members
  • PipPipPip
  • 734 posts

The ArmorAddon should always point to the _1.nifs, so if they aren't I suggest you change it.

Then make sure (by checking in xEdit) that the Weight Slider is Enabled (DNAM record), which it probably isn't if it was loading the _0.nif and causing clipping.

 

Your female model should work properly now but if the male isn't it probably means the scarf wasn't fitted properly for male _1. You can also fix that in Outfit Studio by importing the male _1 body and the scarf and fixing clipping. Export the nif as _1.



#3
Prototype458

Prototype458

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

The ArmorAddon should always point to the _1.nifs, so if they aren't I suggest you change it.

Then make sure (by checking in xEdit) that the Weight Slider is Enabled (DNAM record), which it probably isn't if it was loading the _0.nif and causing clipping.

 

Your female model should work properly now but if the male isn't it probably means the scarf wasn't fitted properly for male _1. You can also fix that in Outfit Studio by importing the male _1 body and the scarf and fixing clipping. Export the nif as _1.

neat this was exactly the problem thank you now everything is perfect







Also tagged with one or more of these keywords: outfit studio

IPB skins by Skinbox
Page loaded in: 1.073 seconds