Jump to content

Photo

NPCs will not perform attacks?

help npcs

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
xWilburCobbx

xWilburCobbx

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 177 posts

I just started making my absolute first dungeon in Creation Kit, so I still have a lot of learning curves.

 

I seemed to have ran into an issue with a couple friendly NPCs I made. They are store vendors that are Essential and are in a faction with me, when they go to attack enemies, they will block and engage in combat, but they wont actually dish out any attacks. I set them to aggressive and foolhardy with the default combat style, but I can't seem to get them actually swing their weapons.

 

I do have navmeshes, so they will approach enemies, they just wont attack them.

 

Is there something I should know? I checked everywhere and I couldn't find anything that is specifically this.



#2
xWilburCobbx

xWilburCobbx

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 177 posts

I found the issue, for some reason, their attack data was set to some different creature. I just set the attack data to none, and hit ok, that reset the attack data to the default one for that race.



#3
LordRethan

LordRethan

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 125 posts

I found the issue, for some reason, their attack data was set to some different creature. I just set the attack data to none, and hit ok, that reset the attack data to the default one for that race.

Thanks for posting your solution. Had the same problem and for the life of me could not find the problem until now.



#4
cumbrianlad

cumbrianlad

    We demand... a shrubbery!

  • Premium Member
  • 1,451 posts

That's worth bearing in mind, though I've never had the issue to date.



#5
HighlordVaakko

HighlordVaakko

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts

I have the same problem but it not the attack data because I have tried changing the attack data but they still don't attack



#6
HighlordVaakko

HighlordVaakko

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts

I found the issue, for some reason, their attack data was set to some different creature. I just set the attack data to none, and hit ok, that reset the attack data to the default one for that race.

I have the same problem but I did this and everything but it didn't work is there anything else casing the problem... I need to figure this out as soon as possible cause it ruining my mods


Edited by HighlordVaakko, 26 March 2021 - 01:12 AM.






Also tagged with one or more of these keywords: help, npcs

IPB skins by Skinbox
Page loaded in: 1.136 seconds