Jump to content

Photo

plugins are disappearing! NEED HELP

voltex mods

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Jumoney23

Jumoney23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

i'm having a problem with vortex! My mods plugins are disappearing. My mods say they are installed but in the plugins nothings there.I start up fallout 4 and it telling me my mods are not install. This is a very frustrating issue.This is the second time this happen and i have  more mods installed now i don't want to reinstalled my mods one by one again. Any help out there am i doing thing possibly wrong or thing need to be setup. i wanted to come back to fallout 4 and this  :mad:  really killed it for me .   



#2
Icantstopmoddinghelp

Icantstopmoddinghelp

    Fan

  • Members
  • PipPipPip
  • 258 posts

This is happening to me too. I will install Looks Menu and CBBE and etc. The mods are there for a bit but then I get the message to deploy a new mod I enable and then they disappear. o_O



#3
sopmac45

sopmac45

    Faithful poster

  • Premium Member
  • 1,147 posts

Under Settings, make sure Advance Mod, Profile Management and Deploy Mods when Enabled are ON. Did you check if your game is Activated under Games section ? Did you check Extensions ? If something is not "green", go ahead and do it ( all of them should be enable ). 

 

If your game is Activate, when you go to Games and hover your cursor over that game, it should not say "Activate"  …. also, if you go to Profiles, your Activated game should display "Edit"  …. if it says "Enable" means it is NOT activated. 

 

Make sure that under Plugins, the auto-sort icon is Enabled so as soon as you deploy a mod, it should sort your load order automatically. 

 

If you have done all of the above and still you are having problem, send your feedback via Vortex. 



#4
Jumoney23

Jumoney23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

thanks for for the feed back . i did all that but no luck. only one plugin should up and that was

 

unlock settlement objects.esm 



#5
HadToRegister

HadToRegister

    Beer Ambassador

  • Premium Member
  • 9,218 posts

Where do you have Vortex installed, also, what did you set the INSTALL directory for the game to, in the Vortex interface, also what is your Download path?

Put the install path of Vortex here, and put the Install Path for your mods and downlaod path here.

 

EX:

Download path - D:\Games\Vortex Downloads

Install path - D:\Games\Game Mods\Fallout 3\mods

Vortex Path D:\Vortex\



#6
Jumoney23

Jumoney23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Download path-\AppData\Roaming\Vortex\downloads

 

Install path-\AppData\Roaming\Vortex\fallout4\mods

 

This what it looks like.


Edited by Jumoney23, 14 October 2018 - 07:29 PM.


#7
HadToRegister

HadToRegister

    Beer Ambassador

  • Premium Member
  • 9,218 posts

Download path-\AppData\Roaming\Vortex\downloads

 

Install path-\AppData\Roaming\Vortex\fallout4\mods

 

This what it looks like.

 

Are your games installed to the same drive?



#8
Jumoney23

Jumoney23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

 

Download path-\AppData\Roaming\Vortex\downloads

 

Install path-\AppData\Roaming\Vortex\fallout4\mods

 

This what it looks like.

 

Are your games installed to the same drive?

 

yeah 



#9
HadToRegister

HadToRegister

    Beer Ambassador

  • Premium Member
  • 9,218 posts

So, you have the game ACTIVATED on the Dahsboard (it should be on the top with an "ADD TOOL +" button, showing that it's enabled, you have the Game Enabled right?
 

So, what you're seeing then is on the MODS tab, you see a list of green buttons that say "ENABLED", but there's no green buttons in the PLUGINS tab that say "ENABLED"



#10
Jumoney23

Jumoney23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

YES  what it says in the mod tab that my mods are enabled but when going in the plugins tab nothings there only the DLC. So by there being no plugins fallout 4 sees it as no mods are install at all. 







Also tagged with one or more of these keywords: voltex, mods

Page loaded in: 0.924 seconds