Jump to content

Photo

Game doesn't launch (using frosty mod manager)


49 replies to this topic

#11
CImberly

CImberly

    Stranger

  • Supporter
  • Pip
  • 7 posts

Found an unpleasant, but seemingly effective workaround. If you delete the "ModData" folder every time you alter your modlist, Frost MM will regenerate the folder when you next try to launch through it. Then everything works as it should. 

 

Apparently, the ModData folder wasn't deleted when I uninstalled DAI, which I probably should have realized. 

hey! i just want to say, how grateful i am to you :3 thanks to your comment i realized, what was wrong with my FM! now it's finally working... joy of joys  :laugh: thanks mate, you were really helpful.



#12
MizzFlashBang

MizzFlashBang

    Stranger

  • Premium Member
  • 3 posts

So I'm compleatly new to modding but it looks like this is an old problem?

 

My FMM is V1.0.5.9 I downloaded the war table no waiting mod for frosty , unpacked it to my  mods folder I made all the other stuff hit launch origins opened then sat and proceeded to watch the loading stuck on a bee's privates of percentage for around 30 minutes then realized it wasn't going to work.

 

I have tried several other small mods and all did the same. I've been in various google search's trying to find fixes and work arounds but as I mentioned earlier I'm a noob and understand none of this I was today years old when i discovered modding was nothing like the build in MMs on fallout and skyrim I'm still learning about unpacking files ext . Its such a mess ( me, me is its lol) dose any one have the time and extreme patients to mother me through this please?

 

oh yes i forgot i am running both the game and MM with admin permissions and my game is in D while the MM is in C if that makes a difference at all?

 

Thanks so much for giving me some time even if you just battled through reading it lol. 

 

Have a blessed day  



#13
PerdyNerdy

PerdyNerdy

    Regular

  • Premium Member
  • 71 posts

Frosty not working for me either, only got 3 mods in frosty and it sits stuck at 'applying mods' which never completes once I hit launch. Using 1.0.5.1, they're activated in the right pane so no clue what it's doing. Tried deleting the mod data file and that was no help. It's a real shame MO2 doesn't work for this game.

THANK YOU. This was 100% my problem. I had figured this out at one point but then forgot and wanted to organize my DAI folder better, and gave myself this problem. Phew!



#14
Krautertee

Krautertee

    Stranger

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

I have the same problem of frosty stuck forever on applying mods. If there are no mods to be installed on frosty it will launch the game, but if I try to install any mods, it will not. Both frosty and game exe have admin rights, tried with origin off and on etc. I also tried removing the ModData folder but it made no difference. If someone has a proper fix for this I'd be grateful.

 

Edit: I ended up uninstalling the game, deleting the whole game folder, reinstalling and then trying to add mods with Frosty and now it works. It seems that there was still something in the game folder aside from the ModData folder from the previous use of daimods that was messing it up.


Edited by Krautertee, 23 February 2020 - 08:10 AM.


#15
pathological

pathological

    Journeyman

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
To anyone reading this: make sure you have made exceptions in your antivirus for origin and dai.

#16
LithIthilwa

LithIthilwa

    Journeyman

  • Supporter
  • Pip
  • 24 posts
I am having the exact same issue where it wonât work for me. It will load for awhile and Iâll get the black screen with the green Inquisition symbol bottom right flashing, then... poof, window gone and Inquisition gone.

I have:
- set everything as administrator (game, origin client, Frosty...)
- gave everything exceptions in my anti-virus
- delete the mod data folder every time
- changed the patch folder name so it uses the one compiled by daimod
- I have no conflicting mods
- all my daimod files are in one folder, and my frosty file mods in another, and the .archive files are in the frosty folder (are they supposed to be there..?)
- I have copied Frosty and its files from the Frosty installation into the DAI executable folder as indicated to do (where the inquisition.exe is)
- I have .NET installed (a later version than the one in prereqs), and I installed the 2017 version of Visual Basics C++
- as a last ditch effort, I tried the good olâ reboot
- all the daimod only mods seem to work fine, because the game had launched well then. I canât fully actually test them yet because they alter Alistair and Iâm past that point

Iâm honestly at a lost of what else to try.

Edited by LithIthilwa, 21 May 2020 - 07:05 AM.


#17
SnakeFizer

SnakeFizer

    Stranger

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Yup. Windows 10 v2004 breaks it all again...
Game process exists, but not active (no window).
 
Recent updates:

http://support.micro...m/?kbid=4552925 Update                        KB4552925               NT AUTHORITY\SYSTEM  6/3/2020

http://support.micro...m/?kbid=4537759 Security Update               KB4537759               NT AUTHORITY\SYSTEM  6/3/2020
http://support.micro...m/?kbid=4557968 Security Update               KB4557968               NT AUTHORITY\SYSTEM  6/3/2020
http://support.micro...m/?kbid=4556803 Update                        KB4556803               NT AUTHORITY\SYSTEM  6/2/202

 


Edited by SnakeFizer, 03 June 2020 - 09:54 AM.


#18
vancity2

vancity2

    Enthusiast

  • Supporter
  • PipPip
  • 156 posts

i got windows 10 v2004 as well and have the same issues as snakefizer, ie. game process exists but as a "background" process

 

any possibility in an updated FMM coming soon??



#19
Stronglav

Stronglav

    Freeman

  • Supporter
  • PipPipPipPip
  • 1,968 posts

Same for me.May be should try to use vortex



#20
Dmitrias

Dmitrias

    Fan

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 posts

You can't use vortex for dragon age: inquisition. 





Reply to this topic



  


Page loaded in: 1.037 seconds