Jump to content

Photo

NVSE Not Running

nvse bug fixing

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
DarthAwesome117

DarthAwesome117

    Stranger

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

What it says in the title, whenever I load the game I get the message 'NVSE Not Running'. Now, I used Vortex to install it, everything is as it should be... but it isn't. Does anybody have any ideas?



#2
DarthAwesome117

DarthAwesome117

    Stranger

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Nevermind, I figured out what's wrong.



#3
VicenzaLove

VicenzaLove

    Stranger

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Nevermind, I figured out what's wrong.

oh, dude, please help me out. what was wrong and what did you do?



#4
dubiousintent

dubiousintent

    Resident poster

  • Premium Member
  • 8,878 posts

Most probably OP (and likely you) tried to install NVSE through a "mod manager" instead of "manually" as directed.  The reason this is a problem is that mod managers assume their mods need to be installed in the game "Data" folder and internally the mod package contains any "standard" subfolder paths required (such as "Meshes" and "Textures" without any preceding path names).  NVSE goes into a new (self-named) folder, which the managers (being generalists designed for different games) don't know how to handle.

 

Please see "Item #4" in the "Checklist" section of the wiki "Fallout NV Mod Conflict Troubleshooting" article.

 

-Dubious-


Edited by dubiousintent, 16 February 2021 - 11:43 AM.






Also tagged with one or more of these keywords: nvse, bug fixing

IPB skins by Skinbox
Page loaded in: 1.037 seconds