Jump to content

Photo

Creation Kit not responding

creation kit

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
Chonkinator

Chonkinator

    Faithful poster

  • Supporter
  • PipPipPipPip
  • 1,070 posts

Anyone else having trouble with this? The program was running fine until recently. I can't seem to get it to load anymore. The program starts up then right after says "Not responding"

 

Edit : The 32 bit version works but im seeing that some values on the animation window cant be changed for some reason.

 

I could really use some help. I'm in the middle of releasing my mod and I can't have this problem now. ._.


Edited by av64760, 22 February 2019 - 09:22 PM.


#2
chucksteel

chucksteel

    Now with 40% more tiny robots!

  • Premium Member
  • 4,355 posts
The 32bit version is only for creating .lip files from what I understand and should only be used when generating lip-syinc.

Try using the Bethesda launcher to verify your ckit install. If that doesn’t work I can only suggest trying to reinstall it.

#3
Chonkinator

Chonkinator

    Faithful poster

  • Supporter
  • PipPipPipPip
  • 1,070 posts

Still doesn't work. This is strange. I never had any issues with the creation kit before. Is there an alternate way to install the program perhaps steam?

 

Edit: Now im getting an error message that reads "Creation kit: Fallout 4 failed to launch due to an unknown error. (2.19.740.16.10.2583)


Edited by av64760, 22 February 2019 - 10:25 PM.


#4
speedynl

speedynl

    Faithful poster

  • Supporter
  • PipPipPipPip
  • 2,165 posts

delete all files related to ck, use beth launcher to instal it again, if it don't work then, there shoud be something else that cause it

 

and or use the launcher to uninstal/install again


Edited by speedynl, 26 February 2019 - 10:50 AM.


#5
lordbevan1

lordbevan1

    Fan

  • Members
  • PipPipPip
  • 386 posts

I'm getting the same error code and can't figure it out.

 

EDIT: it works when I launch it from the .exe file but not when I launch it from the bethesda launcher.


Edited by lordbevan1, 03 May 2019 - 05:44 PM.


#6
Zorkaz

Zorkaz

    Faithful poster

  • Premium Member
  • 2,309 posts

If it helps: It might be some random file in your data folder.

For instance: My CK once refused to load, just because of some .jpg file in my textures folder



#7
chucksteel

chucksteel

    Now with 40% more tiny robots!

  • Premium Member
  • 4,355 posts
There was a somewhat recent Bethesda launcher update that has caused the ckit to not run when launched from it.

There are some threads about it in the ckit forums over on Bethesda.net

For best results just create a desktop shortcut to launch the ckit and avoid the Bethesda launcher unless you are trying to update or reinstall it.

This is the first link I found but there are more.
https://bethesda.net...t?language[]=en

#8
joshp2525

joshp2525

    Stranger

  • Supporter
  • Pip
  • 4 posts

@av64760 I had the same issue. here's a fix and I hope it helps. https://youtu.be/w7qNaL6s2PI Watch the part about Troubleshooting starts at 5:33 in the video. I'm a huge fan of GamerPoets that's the Youtube channel this is from. They always help with any issues in Bethesda games. Good luck man! 







Also tagged with one or more of these keywords: creation, kit

Page loaded in: 1.409 seconds